Υποδιευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης



Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Νικολάου

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 18 Μαρτίου 1979. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, εισήλθε κατόπιν εξετάσεων στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης το 1996, από την οποία αποφοίτησε το 1999 με βαθμό «Άριστα». Το έτος 2001 νυμφεύτηκε την Ειρήνη- Χρυσοβαλάντου Χρηστάκη, με την οποία απέκτησε δύο τέκνα.
Τον Φεβρουάριο του έτους 2001 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πρεσβύτερος από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Τιμόθεο. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ιερεύς των χωριών Αηδονοχώρι, Καμαράκι και Καμαριώτη Μαλεβιζίου, όπου υπηρέτησε για ένα διάστημα τριών μηνών. Μετατέθηκε στο Σγουροκεφάλι Πεδιάδος, όπου υπηρέτησε επί τέσσερα χρόνια.
Από το 2005 έως σήμερα υπηρετεί στην Ενορία Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, όπου, από το έτος 2010, έχει αναλάβει τα χρέη του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, με τις ευλογίες του πρώην αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Τον Μάρτιο του έτους 2012 του απονεμήθηκε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ τον Μάρτιο του 2020 αυτό του πνευματικού από τον πρώην αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Τον Αύγουστο του έτους 2022 διορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο τον Β΄  Υποδιευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο π. Ιωάννης βρίσκεται σε επαφή εδώ και πολλά έτη. Ήδη το 1998 συμμετείχε, ως σπουδαστής ακόμη, στην εκπομπή «Έπεα πτερόεντα», το 2001 ανέλαβε και χρέη Γραμματέα του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ενώ υπήρξε και ο παραγωγός και παρουσιαστής των εξής εκπομπών: 
  1. Πόλεις και χωριά της Κρήτης στο πέρασμα των αιώνων.

  2. Άγιοι του Αγίου Όρους.

  3.  Άγιοι Τόποι: Εκεί όπου έστησαν οι άχραντοι πόδες του Κυρίου.

Η τελευταία αυτή παραγωγή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα,  βρίσκεται δε και στο διαδίκτυο (YouTube) με ήχο και εικόνα στο κανάλι με το όνομα Προσκυνητάρι Αγίας.

Έχει επίσης δημιουργήσει και διατηρεί ενεργή με τακτικές δημοσιεύσεις ιστοσελίδα με το όνομα Προσκυνητάρι Αγίας Γης με πλούσια θεματολογία για την Αγία Γη και τα Πανάγια Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων.

Με την άδεια και την ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πραγματοποιεί ύστερα από κάλεσμα των εφημερίων των Ενοριών δωρεάν προβολές με θέμα τα Πανάγια Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων.

Υπεύθυνος για την δημιουργία και την ανανέωση της ιστοσελίδας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης εντελώς δωρεάν.



Σχόλια